4e Geelse Veldloop zorgt voor nieuw deelnemersrecord

Meer dan 660 atleten namen zondag deel aan de 4e editie van de Geelse Veldloop aan de Lissenvijver. De Geelse Atletiekclub serveerde de deelnemers een golvend parcours bestaande uit bospaadjes, veld en zelfs een heuse duin. De vele helpende handen zorgden opnieuw voor een geslaagde organisatie!

Nadat bijna 20 G-atletenen 60 kangoeroetjes (6-7 jaar) hun loop onder begeleiding hadden voltooid, kwamen de jeugdatleetjes aan de start. Bij de benjamins meisjes slaagde Jinte Julliams van de thuisclub erin om de eerste wedstrijd onmiddellijk naar haar hand te zetten. Met een goed ingedeelde race behaalde ze verdiend de gouden medaille, voor Willemsens Félice van ATAC en Mila Verheyen van ROBA. Andere top 10 plaatsen voor de meisjes van GEEL waren weggelegd voor Veraghtert Leonie 6e bij de benjamins, Julie Claesen 10e bij de pupillen en Roos Van Ham 4e bij de miniemen.

Bij de cadetten en scholieren dames wisten de atleten van Geel telkens het brons te veroveren. Eerstejaars cadet Nel Van Opstal kon lang in het spoor blijven van Kato Roeymans (VMOL) en Yali Hendrickx (LYRA), maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de 3e plek. Yenthe Vaes, intussen 2e jaars scholiere, moest haar meerdere erkennen in Sofie verheyen (BONH) en Marthe Meeus (ARAC) die respectievelijk goud en zilver pakten. Zowel Nel als Yenthe mogen met verwachtingen uitkijken naar het provinciaal kampioenschap in Bornem.

Bij de jongens kwam de eerste medaille voor GEEL op naam van Tibe Adriaens, die Joppe van Nooten (ARAC) moest voor laten maar wel Senne Hendrickx (VMOL) achter zich kon houden. Een knappe zilveren plak voor Tibe! Ook Robbe Janssens, Ries Vervoort en Karsten Moonen konden zich in dezelfde wedstrijd in de top tien nestelen met respectievelijk een 8e, 9e en 10de plaats. Na 1175m lopen moest bij de pupillen jongens een prangende eindspurt de beslissing brengen. Met een ultieme jump wist Stan Veraghtert het goud te veroveren voor Rune S’ Jongers (HULS) en Quinten De Smet (HULS). Tiemen Julliams was de 2e GEEL-atleet in de top 10 met een verdienstelijke 7e plaats.

Bij de cadetten jongens tot slot behaalde Tibe Leysens de 5 plaats na 2875m en kon ook Stan Van der Steen zich in de top 10 nestelen met een 8e plek.

Uitslag G-atleten

Uitslag dames