5 de Geelse veldloop

Voor de vijde maal vormden de vijvers, bossen en duinen van de Lissevijver het decor voor de Geelse veldloop. De Geelse atletiekclub kon zoals gewoonlijk weer rekenen op de nodige officials en een goed getraind vrijwilligerskorps. De organisatie verliep vlekkeloos. Ondanks het gure weer tekende een 450-tal sportievelingen present om na de inspanning te genieten van de warme tent, een mooie prijzentafel en een gezellig samen zijn met de supporters.

Omstreeks 12 u vertrokken de kangoeroes voor hun 300m onder begeleiding. Zowel bij de meisjes als de jongens werd het een spannende strijd. Daarna gingen een 10-tal G-atleten aan de slag voor een kleine kilometer. Brent Bakelants(ACHL) kwam afgescheiden als eerste over de meet, een knappe prestatie. Het podium werd vervolledigd door Denny Paesen(AVT) en Joeri Ceulemans(ARAC) Een dikke proficiat aan deze atleten en hun begeleiders.

Bij de benjamins meisjes geboren in 2011 ging de overwinning naar Elodie Smet (VMOL) voor Marthe Van Reusel(VMOL) en Lina Smets van Geel. Bij de meisjes van een jaar ouder ging het goud naar Félice Willemsens(ATAC) , voor Lotte Coosemans(LOOI) en Jinte Julliams(GEEL). Bij de eerstejaars benjamins jongens won Robbe Thijs(VMOL) afgescheiden voor de spurtende Thos Geudens(GEEL) en Bent Sempels(LYRA).  Ook bij de tweedejaars was er een duidelijke zege voor Wannes Van Uytven(VMOL) voor Henri Geys(HALE) en Stig Claes(ACHL).

Mooi op schema vertrokken de eerstejaars pupillen meisjes voor de volgende race over 1,2 kilometer. De overwinning ging afgescheiden naar Noor Adriaensen(ARAC) voor Lien Van Rooy(ACHL) en Yanina Oeyen (LOOI), de Geelse Leonie Veraghtert werd nipt 4de. De volgende reeks was best spannend. Op het einde trok Noor De Rop (VMOL) het laken naar zich toe voor Fien Hannes (ACHL) en Diete Spapen (VMOL) na een spannende eindspurt. De jongens liepen dezelfde afstand. De eerstejaars liepen een gesloten wedstrijd met als winnaar Jens Min(LIER) voor Tibe Adriaes(GEEL) en Gijs Pluym(ACHL). Bij de  tweedejaars ging de overwinning afgescheiden naar Jari Stappaerts(HULS), gevolgd door Cisse Vervecken(ACHL) en Briek Pauwels(VMOL).
De miniemen dames gingen aan de slag voor hun 1820 m. Stien Verhoeven(VMOL) won voor Liene Adriaensen(ARAC) en Irina Van Looy van LIER. Bij een jaar ouder kwam Tahnée Van Rooy(ACHL) alleen aan. Erachter spurtten clubgenoten Mirte Dekort en Janne Weyers naar plaats twee en drie.  De jongste jongens van deze categorie maakten er een spannende strijd van. Quiten De Smet(HULS) won voor Tiemen Julliams van de plaastselijke club. Robbe Luca(ACBR) vervolledigde het podium. Bij de miniemen van 2006 won Rens Van Heerewaarden(ARAC) voor Jenne Huysmans(GEEL) en Lennert Vanhoeck(DUFF).

Bij de cadetten meisjes  gingen Hannah Enkels(LOOI) en Lore Weyers(ACHL) al vroeg aan de haal, Hannah haalde het voor Lore, Yane Geudens (ACHL) werd mooi derde. Ook Nel Van Opstal (GEEL) liep na ziekte een verdienstelijke race. Bij de cadetten jongens won Zjef Ceunen(VMOL) afgescheiden voor Warre Geboers(VMOL) en Jarno Blomme(KAPE) De lokale atleten Stan Van Der Steen & Stef Helsen eindigden op plaatsen 14 en 19.
Bij de scholieren ging de winst naar de favoriete, Janne Bicker (ABES).  Na meer dan een halve race samen versloeg ze afgescheiden Manon Marien(VMOL) en Elin Pierré(ACHL). Jona Van Den Broeck(ACHL) won bij de jonge mannen voor Ruben Pauwels(LOOI) en Shika Bruynseels(ACHL).

De junioren dames, seniores en masters doken samen het veld in voor ruim 4,5 km. Linde Van Aelst(AVZK) kwam er als eerste junior terug uit voor Jenthe Vaes(GEEL). Bij de seniores won Eva De Rooy(ACBR) voor Goele Truyers(ACHL). Stefanie Verbeeck(ACHL) vervolledigde het podium. Bij de masters won de immer sterke Vicky Liekens(ACHL) voor Sarah Bevan(VMOL) en Sandy Drouard(ACHL).

Bij de mannen ging de zege  bij de juniores naar Raf Van Den Broeck(EA) voor Milan Leys(ATAC) en Brent Van Herck(ATAC). Bij de masters won Tomas Hendrickx(ARAC) voor Wesley Van De Gaer(ACHL) en Stefan Rens(ACHL).  Bij de seniores die een afstand liepen van bijna 10 km was de overwinning voor Thomas Derboven(HULS), Jasper Wuyts(ACHL) eindigde verdienstelijk tweede en de derde stek was voor Pieter De Wulf(LOOI)

Gezien de vele positieve reacties van de atleten over het mooie parcours mogen we gerust weer spreken over een geslaagde editie van een stilaan gevestigde waarde op de veldloopkalender. De vele ereplaatsen en bemoedigende prestaties van de Geelse jeugdatleten zijn een hart onder de riem van het jeudgbestuur.

uitslagen dames

uitslagen heren