BK veldlopen brengt geen uitschieters voor onze club

In het zicht van de "bollen" van het Atomium kwam onze club in actie bij de benjamins 2010.
Manou Helsen nam door een goede start, positie in de eerste helft van het peleton. Op het bevroren parcours van 600 m hield ze stand om met een sprintje te eindigen op een verdienstelijke 23ste plaats. Ditte Vervoort liep bij de pupillen eerste jaars, na een mindere start op het erg oneffen startveld nog een snelle race. Het peloton werd door de koplopers uitgerekt maar Ditte Vervoort liet zich niet kennen. Julie Claesen ging een reeks later van bij de start mee met de kop. Ze liep een sterke verstandige wedstrijd. De eerste vijf hielden er een moordende tempo in, maar Julie bewees eens te meer haar klasse door in de achtervolgende groep een prachtige 12 plaats binnen te halen.
Net geen 100 jongens aan de start bij de pupillen 2007. Brifine Mansaray en Tiemen Julliams gingen in de buik van het peleton de eerste helling op. Tiemen schoof langzaam naar voor op en wist met een sprint in de laatste 100 meter een 20ste plaats te behalen. Brifine hield en eindigde in het midden van het veld.

In de namiddag kwamen er nog 3 atleten van GEEL in actie. Stan Van der Steen en Stef Helsen liepen bij de cadetten 2004 een onopvallende wedstrijd en eindigden in het achterste deel van het deelnemersveld. Jenthe Vaes tot slot kon ook bij de scholieren 2001 de verwachtingen niet inlossen en moest tevreden zijn met een 28ste plaats.

Een gedetailleerde uitslag kan je hier consulteren.