Provinciale Kampioenschappen Dag 1

Provinciale Kampioenschappen Dag 1:

De atletiekzomer is pas van start gegaan en de provinciale kampioenschappen stonden dit weekend al op het programma. Op zaterdag tekenden 3 atleten present voor Geel.

Jenthe Vaes ging als eerste aan de slag bij de 800m scholieren dames. Ze slaagde erin vooraan te blijven gedurende 600m maar moest in de laatste bocht toch afhaken. Met 2'37” kwam ze als vijfde binnen. Mogelijks zat er voor Jenthe meer in, gezien trainingsmaatje Sofie de titel op haar naam kon schrijven.

Later op de dag was het aan Tibe Leysens op de 1500m voor kadetten heren. In een verdienstelijke wedstrijd liep hij midden in het pak en eindigde als zevende met 4'52”. Gezien de trainingen nog naar opbouw gericht zijn, is dit al een goede eerste tijd om te laten optekenen.

Vlak hierna zagen we jeugdtrainer Ferre Leysens, die uitkomt voor ATAC, op dezelfde afstand bij de scholieren net naast het podium grijpen. Desondanks een opspelende ziekte pakte hij een mooie vierde plaats in een nieuw PR van 4'23.

Als laatste was het aan Tibo Malumgré om zijn favorieterol waar te maken in de 400m kadetten. Na een controlerende race kwam hij als eerste uit de laatste bocht en maakte het knap af in 54'18. Het hoogste schavotje en de gouden medaille zijn welverdiend en laten hem toe om ontspannen naar dag 2 uit te kijken waar hij zal aantreden voor de 100m en 200m.
Proficiat Tibo!