verslag 6de Geelse veldloop

 

De wedstrijd van de Geelse atletiekclub eind januari is ondertussen al aan zijn 6de editie toe en daarmee een gevestigde waarde op de veldloopkalender. Voor de meer dan 500 atleten was het een blij weerzien met het geaccidenteerde parcours door de bossen en duinen van de Lissenvijver. De weergoden waren goed gezind met een deugddoend winterzonnetje dat de winterkou verdreef. De officials namen gezwind hun posities in en ook het door Luc & Dré geprepareerde Geelse vrijwilligerskorps tekende scherp present. De talrijke Geelse atleten, zenuwen gespannen, waren gebrand op een knalprestatie in hun thuiswedstrijd. Om dit alles te vereeuwigen was ook VFM-Geel, de Geelse filmclub bij uitstek, present met tal van toestellen en cineasten.

Stipt op de middag vertrokken de kangoeroes voor hun 300m. Deze aanstormende talenten maakten er een boeiend strijd van. Na 150 meter onder begeleiding, zoefden eerst de meisjes en daarna de jongens er vandoor om voldaan de eindstreep te bereiken. Vervolgens gingen een 16-tal G-atleten onder luide aanmoedigingen aan de slag voor hun kleine kilometer. Robin Muys (DUFF) en Kevin Somers(ARAC) bezetten afgescheiden de eerste 2 plaatsen. Voor de 3de plek werd het nog spannend maar Sascha Verboven(LOOI) trok het laken naar zich toe. Een dikke proficiat aan al deze atleten en hun begeleiders.

Bij de benjamins meisjes geboren in 2012 ging de overwinning naar Finne Theys (HULS). Na een spannende sprint ging de 2de plaats naar Roos Wils(ACHL) net voor Linde Smekens(AVZK). De Geelse atleten, voor velen in hun eerste race, eindigden verdienstelijk in mekaars buurt, Fiene Verhulst behaalde zelfs een top tien plaats. Bij de meisjes van een jaar ouder ging het goud naar Marthe Van Reusel. Zij was de snelste van een groepje van 5 waarbij Jolien Monsieur en Saar Vanchaze met plaatsen 2 en 3 gingen lopen. Van de Geelse atletes eindigden zowel Lina Smets als Anouk Goetschalckx bij de eerste 10.

Bij de jongens benjamins eerstejaars verzilverde thuisloper en veel winnaar Robby Wuyts zijn uitstekend seizoen met een eerste plaats. Lukas Verachtert, een atleet met daginschrijving verraste met een mooie 2de stek. Mirgaux de Pina Enéas, ook al van Geel, werd mooi derde. De Gelenaars, zeer goed vertegenwoordigd in deze reeks, liepen een sterke wedstrijd met ereplaatsen voor Senn Van Hooreweghe en Victor Swolfs. De tweedejaars doken in groep het bos in. Uiteindelijk was er een duidelijke zege voor Tim Mylemans van LYRA. Achter hem werd het nog spannend voor de 2de plaats die ging naar Lander Van Looy (ACHL) met daar net achter Benne Beutels (LOOI). Een eervolle vermelding voor Axl Kerckhofs en Iljo Wouters van Geel die naast het podium grepen.

Mooi op schema vertrokken de eerstejaars pupillen meisjes in langgerekte stelling aan hun race over 1,1 kilometer. Na het bos was er slechts een lichte afscheiding maar met een verpletterende eindspurt bergop klopte Marie-Lou Helsen(ACHL) haar clubgenote Kaat Wils op de meet. Eva Moons(KAPE) werd mooi derde. Ook hier weer een sterke prestatie van onze Geelse atletes, Jinte Julliams, Anaos Testelmans en Lenthe Adriaens nestelden zich mooi bij de eerste 10. Bij de volgende reeks (geb 2009) was er al vanaf de start een kleine kopgroep. De drie dames bleven in mekaars buurt. Eerste werd Jenthe Van Puyenbroeck (DUFF) met op plek 2 en 3 respectievelijk Lien Van Rooy(ACHL) en onze eigen Leonie Veraghtert. Manou Helsen sloot nog net de top 10 af. De jongens pupillen liepen dezelfde afstand. De eerstejaars vlogen erin van bij de start en denderden samen het heuveltje af tijdens de openingsronde. Wannes Van Uytven(VMOL) spurtte naar de eindzege. Jonas Gorts (KAPE) klopte Ferde Saenen(LOOI) in de spurt voor de 2de plaats. Bij de 2de jaars werd al snel duidelijk dat het tussen Senne Hendrickx(VMOL) en Jens Min(LIER) zou gaan. Senne haalde het in een langgerekte spurt. Thuisloper Tibe Adriaens ging erg verdienstelijk lopen met de derde stek. Ook Ries Vervoort sloop nog de top 10 in.

De miniemen dames, bouwjaar 2008, liepen 2x het B rondje voor in totaal 1800 m. Laure Verrijcken (ACHL) liep van start tot finish aan de leiding. Roos Van Zundert, ook al van de buren van Herentals verteerde het laatste heuveltje het best met een verdiende 2de stek. Noor De Rop(VMOL) werd mooi derde. De meisjes van een jaar ouder maakten er een gesloten, spannende wedstrijd van. Met vier vochten ze voor de zege op het selectieve parcours. Looise behaalde de eerste trippel van de dag met drie atletes op het podium: 1ste Laura Saenen, 2de Sien Van Camp en 3de Kyra Verdonck. Sien Dries van Geel behaalde een mooie 8ste plek.

De jongste jongens van deze categorie liepen ook bijna 2 km. Ze begonnen afwachtend aan hun wedstrijd. Briek Pauwels(VMOL) kon zich loswerken en liep uiteindelijk vlot naar de zege. Bij de 5 achtervolgers was het Kobe Caeyers(VMOL) die het haalde voor Sander Huypers(ACHL). Bij de miniemen van 2007 liepen er terug Gelenaars mee. Tiemen Julliams liep sterk en eindigde op de derde plek. De overwinning was echter voor Quinten De Smet(HULS) die het haalde voor Robbe Lucas(ACBR). Ook thuisloper Stan Veragtert behaalde een mooie 5de stek.

Bij de cadetten meisjes  ging Hannah Enkels(LOOI) al vroeg aan de haal met een duidelijke overwinning als resultaat. Looi stond weerom op plekken 2 en 3 met respectievelijk Nina Van Pelt en Ine Blockx. Opmerkelijk was ook nog de snelle start van de Geelse spurtster Yanah Haenen, voor de gelegenheid ook te bewonderen op de lange afstand.

De jongens cadetten, geboren in 2006 of 2005, trokken met 6 de laatste ronde in. Uiteindelijk streden Arthur Engelen(ACHL) en Jorn Kennis(VMOL) om de eerste plaats. Arthur haalde het voor Jorn met Miel Geboers (VMOL) op de 3de stek. Eerstejaars Jenne Huysmans van Geel eindigde verdienstelijk 6de.
Bij de scholieren ging de winst naar de plaatselijke favoriete en luid aangemoedigde Nel Vanopstal. Na driekwart wedstrijd samen, kon ze zich op het einde ontdoen van een sterk lopende Lore Weyers (ACHL). Noa Tan (ATAC)liep naar de derde plek. Bij de scholieren mannen sloot Zjef Ceunen (VMOL) de dik 4,5 km af voor zijn teamgenoot Warre Geboers. Jonas Van Den Broeck(ACHL) werd mooi derde. Nog een eervolle vermelding voor onze Gelenaars Tibe Leysens en Robbe Vangeel.

De dames junioren, senioren en masters doken samen het veld in voor ruim 5 km afzien. De jeugd nam de kopstart maar na het eerste rondje werd al snel duidelijk dat ook de iets oudere deelneemsters heel wat in hun mars hadden. Elke Godden (AVKA) won als senior afgetekend de wedstrijd. Daarachter en eerste bij de Masters zagen we Katleen Dillen (LYRA) en clubgenote An Claes uit dezelfde categorie. De derde master werd Vicky Liekens (ACHL). Tussendoor eindigde ook nog de 2de en 3de senior, Stefanie Verbeeck (ACHL) en Joyce Van Ammel(ATAC). Bij de junioren ging de overwinning zoals verwacht naar Marthe Meeus(ARAC) voor Yasmina Gijsbrechts(LOOI) en Gitte Vandenberk (DALO). Onze eigen Gudrun Koppen stond weer erg goed haar mannetje in dit sterke deelnemersveld.

In de lange cross bij de seniors ging de overwinning afgetekend naar Laurent Bierinckx  voor Jasper Wuyts en Pieter Van Dyck, alle drie van Herentals. Het deelnemersveld op de korte afstand was aanzienlijk groter met een 50-tal deelnemers. Robbe Theeuwes (ACHL) kwam als eerste en tevens junior over de meet. Jorre Vandeweyer was tweede en Michiel Teunckens (GEEL) derde junior. Bij de masters was de zege voor Pieter Hendrickx (ARAC), dit voor Wesley Van De Gaer (ACHL) en Jurgen Huybrechts(AVZK).

Na de inspanning volgde voor velen de warme tent om gezellig te verbroederen met supporters, trainers en familie. De pannenkoeken en artisanale hamburgers vlogen de deur uit. Voor elke deelnemer was er bovendien een mooie prijs voorzien, mede dankzij onze talrijke sponsoren.  Vele blije gezichten en positieve reacties van de atleten en supporters maakten er een uiterst geslaagd evenement van. Een hart onder de riem van de vrijwilligers en het bestuur.